Als je een activiteit nomineerde voor de Culturele Activiteitenprijs 2016, kan je op 26 februari nog extra komen supporteren voor jouw nominatie. Bij een hapje en een optreden kan je je stem nogmaals uitbrengen voor je favoriete activiteit. De voorstelling start om 19.30 uur in Zaal 't Getouw, Molenhoekstraat 2. Iedereen is welkom.

Sinds 2014 reiken het gemeentebestuur en de cultuurraad om de twee jaar een Culturele Activiteitenprijs uit ter waarde van 500 euro. Deze prijs gaat naar een activiteit met een uitzonderlijk karakter dat in verschillende aspecten tot uiting kan komen: publieksbereik, originaliteit, creativiteit, samenwerking, onderwerp,...

De prijs richt zich tot uitzonderlijke activiteiten op vlak van letterkunde, toneel, architectuur, muziek, geschiedenis, fotografie, film, dans, schilderkunst, beeldende kunst, erfgoed, toerisme en socio-culturele activiteiten.

Tien genomineerden

Dit jaar reiken ze voor de tweede keer de Culturele Activiteitenprijs uit. Uit de inzendingen nomineerde de jury tien activiteiten die kans maken op deze prijs. Dit door een origineel onderwerp, een creatieve invulling, een bijzondere samenwerking,... Daarna kon iedereen zijn stem uitbrengen op deze genomineerden.